Bitumineuze daken

Heeft of wilt u een bitumen dak? Bitumen is een materiaal dat uitermate geschikt is voor platte daken. Het overgrote deel van de platte daken wordt uitgevoerd met bitumen. De populariteit is eenvoudig te verklaren: bitumen heeft een hoge weerstand tegen veroudering, is onderhoudsarm en geschikt voor recycling. Bitumineuze daken zijn bijna altijd voorzien van een gemodificeerde toplaag en deze hebben een levensduur van twintig tot dertig jaar. Om de levensduur te verlengen kan de toplaag beschermd worden, met bijvoorbeeld grind of leislag.

Onderhouden van bitumen

Ondanks dat een bitumen dak onderhoudsarm is, doet u er goed aan om eens in de twee jaar een dakinspectie te laten plegen.  We inspecteren de daklaag dan uitgebreid en kijken of er reparatie of vernieuwing van de toplaag nodig is. Onze dakdekkers uit Purmerend kunnen u hier meer over vertellen. Op lange termijn kunt u veel kosten besparen door het onderhouden van de toplaag van uw bitumen platte dak.

Wilt u meer weten over bitumen of over de andere typen dakbedekking? Onze dakexperts uit Purmerend kunnen u hier uitgebreid over vertellen en adviseren. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact op met Devason uit Purmerend. We zijn u graag van dienst!