Plat dak bedekken in Purmerend?

Veel woningen in Nederland hebben een plat dak. Voor platte daken zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van dakbedekking. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om bitumen te plaatsen, EPDM of PVC. Van deze materialen heeft EPDM de langste levensduur, deze dakbedekking gaat tot wel 40 jaar mee. De levensduur van PVC en bitumen is iets korter, gemiddeld 25 jaar, maar deze dakbedekking is dan ook goedkoper.

Woont u in Purmerend of omgeving en wilt u uw platte dak laten bekleden? Welke soort dakbedekking voor uw dak geschikt is, hangt af van vele factoren. Onze dakdekker kan u precies vertellen welk type aansluit bij uw woning. Vraag uitgebreid advies aan de specialisten van ons dakdekkersbedrijf. Wij komen desgewenst graag eens bij u langs om uw plannen door te spreken.

Plat dak bedekken bitumen

Bitumen wordt in de praktijk het meest gebruikt voor de bedekking van platte daken. Bitumen is bij uitstek een geschikt materiaal om daken mee te bedekken vanwege specifieke eigenschappen zoals duurzaamheid en waterdichtheid. Het heeft niet alleen een hoge temperatuurstabiliteit, maar biedt ook een hoge weerstand tegen veroudering, is zeer UV-bestendig en heeft weinig onderhoud nodig. Een ander bijkomend voordeel is dat bitumen eenvoudig te verwerken is en het materiaal gerecycled kan worden. Wilt u uitgebreider worden voorgelicht over de voordelen van bitumen? In de omgeving van Purmerend staan onze medewerkers voor u klaar! Wij helpen u graag met het bedekken of renoveren van uw dak.

Heeft of wilt u een bitumen dak? Bitumen is een materiaal dat uitermate geschikt is voor platte daken. Het overgrote deel van de platte daken wordt uitgevoerd met bitumen. De populariteit is eenvoudig te verklaren:

  • Hoge weerstand tegen veroudering
  • Onderhoudsarm
  • Milieuvriendelijk

Bitumineuze daken zijn bijna altijd voorzien van een gemodificeerde toplaag en deze hebben een levensduur van twintig tot dertig jaar. Om de levensduur te verlengen kan de toplaag beschermd worden, met bijvoorbeeld grind of leislag.

Onderhouden van bitumen

Ondanks dat een bitumen dak onderhoudsarm is, doet u er goed aan om eens in de twee jaar een dakinspectie te laten plegen. We inspecteren de daklaag dan uitgebreid en kijken of er reparatie of vernieuwing van de toplaag nodig is. Onze dakdekkers uit Purmerend kunnen u hier meer over vertellen. Op lange termijn kunt u veel kosten besparen door het onderhouden van de toplaag van uw bitumen platte dak.

Wilt u meer weten over bitumen of over de andere typen dakbedekking? Onze dakexperts uit Purmerend kunnen u hier uitgebreid over vertellen en adviseren. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact op met Extremera Dakwerken uit Purmerend. We zijn u graag van dienst! Bel nu 085 - 106 13 93 of vul ons contactformulier in.