Dakrenovatie Purmerend

Is uw dak toe aan renovatie, wilt u uw dakbedekking vervangen of uw dak laten inspecteren? In Purmerend kunt u Extremera Dakwerken inschakelen voor iedere dakrenovatieklus. Vraag een offerte aan via het contactformulier of neem contact met ons op via 085 - 106 13 93.

Functie dakrenovatie Purmerend

De kwaliteit van uw dak kan veel invloed hebben op uw energieverbruik en op de uitstraling van uw huis. Met onze Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te verduren. Zware regenval, felle zon, harde wind, vorst of sneeuw kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes of blaasvorming ontstaan, maar ook ernstigere dingen als doorzakking van de dakconstructie, of lekkage.

Dakrenovatie verschilt van dakreparatie. We spreken van dakrenovatie als er iets vernieuwd wordt aan het dak. Zo wordt het bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt. Het is niet altijd nodig om het dak te laten renoveren, soms volstaat een reparatie. Maar als uw dak al een tijdje meegaat en vaak dezelfde problemen veroorzaakt, kan het verstandig zijn om voor dakrenovatie te gaan.

dak renoveren Purmerend

Dakinspectie Purmerend

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot grote schade, wat hoge kosten met zich mee kan brengen. Dakrenovatie voor zulke kleine beschadigingen kan dergelijke onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wanneer u dergelijke kleine beschadigingen opmerkt kunt u dus beter meteen een professionele dakdekker inschakelen.

Mocht u twijfelen aan de staat van uw dak, brengt Extremera Dakwerken deze graag in kaart met een professionele dakinspectie. Het is raadzaam om dit minstens eens in de twee jaar te laten doen. Tijdens een dakinspectie wordt het dak uitgebreid onderzocht op beschadigingen in de dakbedekking of dakconstructie.

Kosten dakrenovatie Purmerend

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Zo is het veel voordeliger om bitumen dakbedekking te vervangen, dan dakpannen dakbedekking. En het kost veel minder tijd om een plat dak te renoveren dan een schuin dak. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak 1500 euro, en het renoveren van een schuin dak 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen die u mee kunt nemen in uw overweging als u het dak laat renoveren. Als u ook nog andere dakwerkzaamheden overweegt, is het voordelig om deze te combineren met de dakrenovatie. Zo zou u het kunnen combineren met het laten reinigen van uw dak, of het plaatsen van dakisolatie.

Het is daarnaast goed om erop te letten dat er geen warmteverlies ontstaat doordat de luchtdichtheid van het dak verminderd. Ook de eventuele aanwezigheid van asbest in het dak is iets om rekening mee te houden. Als er asbest aanwezig is, is het verstandig om de hele dakbedekking te laten vervangen. Tot slot kan het, zeker bij hevigere ingrepen, nodig zijn om ook een architect in te schakelen. U kunt dit met uw dakdekker overleggen.

Contact met Extremera Dakwerken voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Extremera Dakwerken werken we snel en veilig. We bieden professionele resultaten voor een goede prijs. Onze dakdekkers leveren passend advies over de beste oplossing voor uw dak. We informeren u graag over de mogelijkheden. We kunnen dan ook met u meedenken of we de renovatie kunnen combineren met andere dakwerkzaamheden.

Wilt u uw dak laten inspecteren of renoveren, en bent u hiervoor op zoek naar een deskundige dakdekker? In Purmerend helpen de dakdekkers van Extremera Dakwerken u graag bij iedere klus. Wees er op tijd bij en schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 085 - 106 13 93.