Teamfoto Extremera Dakwerken
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Haarlem
Voorkom schade aan uw woning gevolgen van een mogelijke lekkage Redactie, 12 mei 2024
Vochtplek door een daklekkage

Indien u denkt dat er een lekkage is, is het verstandig om direct actie te ondernemen. U kunt een lokale dakdekker in Purmerend bellen 023 205 3504 of deze handige handleiding doornemen. Zelfs bij een kleine lekkage kunnen de gevolgen voor uw huis enorm zijn. We tonen u de meest voorkomende redenen en oplossingen voor daklekkages.

Het kan ernstige gevolgen hebben als er een lekkage optreedt, zelfs al lijkt het klein. Naast vochtvlekken op het plafond of in de muur, kan er schimmel ontstaan die schadelijk is voor uw gezondheid. Het is essentieel om lekkages onmiddellijk op te lossen, omdat langdurige lekkage kan leiden tot houtrot, verrotte kozijnen en een verzwakte dakconstructie. Om te voorkomen dat de kosten oplopen en er schade ontstaat, is het cruciaal om een lekkage snel op te lossen.

Soorten daklekkages

De verspreiding van een lekkage hangt af van het soort dak en de gebruikte materialen. Preventieve acties zijn afhankelijk van het daktype. De meest voorkomende lekkages zijn:

 • Lekkage in een schuin dak. Het speuren naar de lekkageoorzaak is bij een hellend dak vaak complexer. Er bestaat namelijk het risico dat het lek zich bevindt op een andere plek dan waar de waterschade te zien is. .
 • Lekkage bij een plat dak. Een juiste afwatering is van groot belang bij een plat dak. Indien het water niet weg kan bij hevige regen, kan er een lekkage optreden. .
 • Daklood beschadiging bij schoorstenen en dakkapellen als gevolg van slijtage kan daklekkage veroorzaken.
 • Lekkage door een verstopte dakgoot. Lekkage kan plaatsvinden als gevolg van een verstopte dakgoot door bladeren en regenwater.
 • Overige problematiek, zoals beschadigde dakbedekking, lekkage in de schoorsteen of achterstallig onderhoud kunnen leiden tot daklekkages.

In actie komen tegen een daklekkage

Het opsporen van de exacte bron van een daklekkage kan soms uitdagender zijn dan het daadwerkelijk oplossen ervan. Water kan op verschillende manieren verspreid worden. Een inspectie met het blote oog volstaat soms, maar in bepaalde situaties is grondiger onderzoek met speciale apparatuur vereist. Zodra is vastgesteld waar de oorsprong van de lek zich bevindt, kan er worden gekeken naar een oplossing. Veelvoorkomende oplossingen betreffen:

 • Het leggen van vers dakmateriaal.
 • Het uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan de waterafvoer.
 • Het repareren van beschadigd lood op het dak.
 • Het plaatsen van nieuwe dakisolatie.
 • Het herstellen van beschadigde oppervlaktes.
 • Het impregneren van het dak en de muur voor bescherming.

De prijzen voor dit soort opsporings- en herstelwerkzaamheden kunnen verschillen op basis van de grootte van het dak, het type dak, de materialen die nodig zijn en de ernst van het probleem. Het is raadzaam om een van onze professionals te consulteren voor een persoonlijk advies. Het is goed om te weten dat de verzekering in sommige situaties, afhankelijk van de oorzaak van uw lekkage, een deel van de kosten kan vergoeden.

Voorkomen van daklekkage en onderhoud van het dak

Het is verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen om lekkage te voorkomen. Daarom wordt aanbevolen om regelmatig uw dak te inspecteren en onderhoud te verrichten om lekkage te voorkomen. Zorg ervoor dat uw dakgoot regelmatig wordt schoongemaakt om bladeren en aanslag te verwijderen. Laat ook regelmatig uw schoorsteen inspecteren voor de veiligheid van uw woning. Twijfelt u over iets? Schakel dan een professional in voor advies en passende oplossingen 023 205 3504; const autoCompleteJS = new autoComplete({ selector: "#autoComplete-930", placeHolder: "Zoek op dakdekker-purmerend.nl", data: { src: searchData, cache: false, keys: ["name"], }, resultsList: { element: (list, data) => { if (!data.results.length) { const message = document.createElement("div"); message.setAttribute("class", "no_result"); message.innerHTML = `Geen resultaten gevonden voor "${data.query}"`; list.prepend(message); } }, noResults: true, }, resultItem: { highlight: true, }, wrapper: true, events: { input: { selection: (event) => { const selectionName = event.detail.selection.value.name; const selectionSlug = event.detail.selection.value.slug; autoCompleteJS.input.value = selectionName; window.location.assign(currentDomain + '/' + selectionSlug); } } }, submit: true, }); });

Snel een medewerker spreken? Bel 023 205 3504

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Extremera Dakwerken

Wij leveren alle producten en diensten die nodig zijn om uw huis droog te houden. Wij onderscheiden ons door de diversiteit aan specialismen of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie van hellende of platte daken. Wij zijn zeer gedreven in het bieden van advies en het meedenken over dak toepassingen. Ook onderhoud van uw dak is van essentieel belang daarom werkt dakdekkersbedrijf Extremera met vaste scherpe prijzen voor onze all-in onderhoudsovereenkomsten. 
Wij zijn werkzaam in een groot deel van Nederland. Onze dakdekkers werken snel en vakkundig tegen een eerlijke prijs en een perfecte service! Vanuit onze vestiging voeren we onze werkzaamheden voor u uit. Of u nu een nieuw dak wenst, een plat dak wilt renoveren, een pannendak wilt laten repareren, op zoek bent naar een goede isolatie van uw dak, een nieuwe schoorsteen of schoorsteenrenovatie wenst, snel hulp nodig heeft door een daklekkage of heftige storm wij doen het allemaal. Goed en tegen een meer dan scherp tarief! Naast platte en pannendaken kunt u bij ons ook terecht dakonderhoud. 


Reviews van Extremera Dakwerken

Door J.G
Op 24 april 2023
10

Snelle reactie op mijn vraag. Eerlijke en goede prijzen, goeie communicatie en uiteindelijk echt vakwerk afgeleverd. Aanrader!

Door R.V.H
Op 24 maart 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door B.V.D.O
Op 14 maart 2023
10

Heel snelle en vriendelijke service! Bij ons waren na een storm dakpannen van het dak gewaaid en dit werd snel en goed verholpen. Zou ze voor een volgende keer zeker weer bellen!

Door J.0
Op 7 maart 2023
10

ik had lekkage op mijn dak Gelijk contact opgenomen met Extremera dak en geveltechniek. zeer goede communicatie en snelle reparatie echte aanrader.

Door W.V.D
Op 28 februari 2023
10

Ik werd uitstekend geïnformeerd en de lekkage werd zeer vakkundig verholpen. Dit bedrijf is zeker een aanrader!

Door P.V.D
Op 14 februari 2023
10

Services: Reparatie van dakschade, Dakreparatie, Dakreparatie bij storm- en windschade Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid

Door E.O
Op 30 december 2022
10

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Extremera heeft bij mij het dak van de dakkapel volledig hernieuwd. Alles met elkaar binnen een middag gebeurd, echt super!

Door W.G
Op 16 november 2022
10

Zeer te Vreden over dit bedrijf snelle en zeer vakkundige service 👌🏼 Heeft bij ons meerdere reparaties verricht van lekkage en het reinigen en impregneren van het dak jongens bedankt voor de goede service 😊

Door W.G
Op 10 november 2022
10

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid Zeer te Vreden over dit bedrijf snelle en zeer vakkundige service 👌🏼 Heeft bij ons meerdere reparaties verricht van lekkage en het reinigen en impregneren van het dak jongens bedankt voor de goede service

Door Aukeline Jonker
Op 30 augustus 2022
8

Na anderhalf jaar gezocht te hebben naar een dakdekkersbedrijf vanwege een lekkage aan het dak ben ik in contact gekomen met H Extremera Dakwerken. Communicatief zijn ze sterk. Ze houden zich aan de afspraken. Werkzaamheden snel uitgevoerd, eerlijk advies. Duidelijke offerte. Er bleek veel mis te zijn met mijn dak, sommige delen bleken rot. Dit betekende extra kosten maar je wilt ook dat het dak goed gerepareerd wordt en dat je niet over een paar jaar weer lekkage problemen krijgt. Top medewerkers! Geen moeite is teveel. Ze werken schoon en netjes en ze zijn super vriendelijk. Ze geven garantie op alle werkzaamheden die ze uitvoeren. Dit stelt mij gerust. Mochten er problemen komen in de toekomst dan weet ik dat zij ook echt komen. Ze zijn redelijk aan de prijs maar als ik zonder nattigheid de herfst en winter doorkom is dit het dik waard.

Door Mehmet Dagdeviren
Op 25 mei 2022
10

Beste dakdekker die ik ken

Door H.D
Op 13 mei 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door HenkieT
Op 10 april 2022
10

H.Extremera Was heel netjes en vriendelijk en op tijd en Was snel klaar en heeft alles netjes gerepareerd echt een aanrader!

Door T.A
Op 6 april 2022
8

Werkzaamheden worden goed, vakkundig en netjes uitgevoerd. Correcte behandeling van de klant en alle afspraken worden tijdig volledig nagekomen. Prettige communicatie.

Door Lisette van Eijk
Op 31 maart 2022
10

Henk van Extremera Dakwerken was snel ter plaatse toen ik helaas een daklekkage aan mijn uitbouw ontdekt had. Dezelfde dag heeft hij het probleem verholpen en nu enige maanden later toen hij belde voor een review nooit meer problemen gehad! Prima gedaan; eerlijke prijs naar mijn inziens!

Door Albert Timmerman
Op 19 maart 2022
8

Geen bedrijf te krijgen nadat ik stormschade aan de nokpannen had. Dit bedrijf reageert snel en vriendelijk. Komt de afspraken na en een extra klusje werd zonder extra kosten gewoon tussendoor gedaan. Monteurs zijn zeer vriendelijk en leggen keurig uit wat ze gaan doen en gedaan hebben. Redelijk hoog aan de prijs, maar dat is voor een ieder zijn/haar eigen keuze.

Door G.O
Op 15 maart 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door L.W
Op 19 januari 2022
8
Review heeft geen inhoud
Door H.S
Op 5 januari 2022
10

Donderdag een dak klus op Hoorn dakdekker.nl geplaatst. Na een uur al gebeld door dhr. Extremera. Vandaag maandag is hij komen kijken en heeft de reparatie direct uitgevoerd. Zeer tevreden over deze snelle acties. Goede service van dit bedrijf en daarom zeer aan te bevelen.

Door D
Op 21 december 2021
10

Perfecte service en werkzaamheden bij ons verricht in Hoorn. Het dak ligt er weer netjes bij zodat er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Ik zou H. Extremera absoluut aanbevelen aan iedereen die dakreparaties nodig heeft!

Door K.D.B
Op 6 december 2021
10

Blij met de snelle service voor mijn lekkende dak en dakgoot! Goed verholpen, vooraf goede uitleg en kostenindicatie. Verademing vergeleken met andere ervaringen met deze branche.

Door J
Op 30 november 2021
8
Review heeft geen inhoud
Door H.M.S
Op 9 april 2020
10

Via Vindy een dakdekkersklus geplaats. Kreeg dezelfde dag een reactie. Dhr. Extremera heeft terplaatse de situatie bekeken en gelijk een duidelijke offerte uitgebracht. Snel en correcte uitvoering van de werkzaamheden. We zijn zeer tevreden met ons nieuwe dak en de samenwerking.