Teamfoto Extremera Dakwerken
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Haarlem

Voorkom schade aan uw woning gevolgen van een mogelijke lekkage

Redactie dakdekker-purmerend.nl, 12 mei 2024
Vochtplek door een daklekkage

Indien u denkt dat er een lekkage is, is het verstandig om direct actie te ondernemen. U kunt een lokale dakdekker in Purmerend bellen 023 205 3504 of deze handige handleiding doornemen. Zelfs bij een kleine lekkage kunnen de gevolgen voor uw huis enorm zijn. We tonen u de meest voorkomende redenen en oplossingen voor daklekkages.

Het kan ernstige gevolgen hebben als er een lekkage optreedt, zelfs al lijkt het klein. Naast vochtvlekken op het plafond of in de muur, kan er schimmel ontstaan die schadelijk is voor uw gezondheid. Het is essentieel om lekkages onmiddellijk op te lossen, omdat langdurige lekkage kan leiden tot houtrot, verrotte kozijnen en een verzwakte dakconstructie. Om te voorkomen dat de kosten oplopen en er schade ontstaat, is het cruciaal om een lekkage snel op te lossen.

Soorten daklekkages

De verspreiding van een lekkage hangt af van het soort dak en de gebruikte materialen. Preventieve acties zijn afhankelijk van het daktype. De meest voorkomende lekkages zijn:

  • Lekkage in een schuin dak. Het speuren naar de lekkageoorzaak is bij een hellend dak vaak complexer. Er bestaat namelijk het risico dat het lek zich bevindt op een andere plek dan waar de waterschade te zien is. .
  • Lekkage bij een plat dak. Een juiste afwatering is van groot belang bij een plat dak. Indien het water niet weg kan bij hevige regen, kan er een lekkage optreden. .
  • Daklood beschadiging bij schoorstenen en dakkapellen als gevolg van slijtage kan daklekkage veroorzaken.
  • Lekkage door een verstopte dakgoot. Lekkage kan plaatsvinden als gevolg van een verstopte dakgoot door bladeren en regenwater.
  • Overige problematiek, zoals beschadigde dakbedekking, lekkage in de schoorsteen of achterstallig onderhoud kunnen leiden tot daklekkages.

In actie komen tegen een daklekkage

Het opsporen van de exacte bron van een daklekkage kan soms uitdagender zijn dan het daadwerkelijk oplossen ervan. Water kan op verschillende manieren verspreid worden. Een inspectie met het blote oog volstaat soms, maar in bepaalde situaties is grondiger onderzoek met speciale apparatuur vereist. Zodra is vastgesteld waar de oorsprong van de lek zich bevindt, kan er worden gekeken naar een oplossing. Veelvoorkomende oplossingen betreffen:

  • Het leggen van vers dakmateriaal.
  • Het uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan de waterafvoer.
  • Het repareren van beschadigd lood op het dak.
  • Het plaatsen van nieuwe dakisolatie.
  • Het herstellen van beschadigde oppervlaktes.
  • Het impregneren van het dak en de muur voor bescherming.

De prijzen voor dit soort opsporings- en herstelwerkzaamheden kunnen verschillen op basis van de grootte van het dak, het type dak, de materialen die nodig zijn en de ernst van het probleem. Het is raadzaam om een van onze professionals te consulteren voor een persoonlijk advies. Het is goed om te weten dat de verzekering in sommige situaties, afhankelijk van de oorzaak van uw lekkage, een deel van de kosten kan vergoeden.

Voorkomen van daklekkage en onderhoud van het dak

Het is verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen om lekkage te voorkomen. Daarom wordt aanbevolen om regelmatig uw dak te inspecteren en onderhoud te verrichten om lekkage te voorkomen. Zorg ervoor dat uw dakgoot regelmatig wordt schoongemaakt om bladeren en aanslag te verwijderen. Laat ook regelmatig uw schoorsteen inspecteren voor de veiligheid van uw woning. Twijfelt u over iets? Schakel dan een professional in voor advies en passende oplossingen 023 205 3504; const autoCompleteJS = new autoComplete({ selector: "#autoComplete-1028", placeHolder: "Zoek op dakdekker-purmerend.nl", data: { src: searchData, cache: false, keys: ["name"], }, resultsList: { element: (list, data) => { if (!data.results.length) { const message = document.createElement("div"); message.setAttribute("class", "no_result"); message.innerHTML = `Geen resultaten gevonden voor "${data.query}"`; list.prepend(message); } }, noResults: true, }, resultItem: { highlight: true, }, wrapper: true, events: { input: { selection: (event) => { const selectionName = event.detail.selection.value.name; const selectionSlug = event.detail.selection.value.slug; autoCompleteJS.input.value = selectionName; window.location.assign(currentDomain + '/' + selectionSlug); } } }, submit: true, }); });

Snel een medewerker spreken? Bel 023 205 3504 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Extremera Dakwerken

Wij leveren alle producten en diensten die nodig zijn om uw huis droog te houden. Wij onderscheiden ons door de diversiteit aan specialismen of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie van hellende of platte daken. Wij zijn zeer gedreven in het bieden van advies en het meedenken over dak toepassingen. Ook onderhoud van uw dak is van essentieel belang daarom werkt dakdekkersbedrijf Extremera met vaste scherpe prijzen voor onze all-in onderhoudsovereenkomsten. 
Wij zijn werkzaam in een groot deel van Nederland. Onze dakdekkers werken snel en vakkundig tegen een eerlijke prijs en een perfecte service! Vanuit onze vestiging voeren we onze werkzaamheden voor u uit. Of u nu een nieuw dak wenst, een plat dak wilt renoveren, een pannendak wilt laten repareren, op zoek bent naar een goede isolatie van uw dak, een nieuwe schoorsteen of schoorsteenrenovatie wenst, snel hulp nodig heeft door een daklekkage of heftige storm wij doen het allemaal. Goed en tegen een meer dan scherp tarief! Naast platte en pannendaken kunt u bij ons ook terecht dakonderhoud.